Praktiskt information inför din ankomst

Vi hälsar dig varmt välkomna till Hotell Fjällgården, ett hotell med gamla anor, placerat mitt i backen och 556 meter över havet.

Telefon: +46(0)647-145 00
E-post: info@fjallgarden.se

Hotellet byggdes i samband med Åre Bergbana, år 1910. Tre år senare, 1913 fick hotellet sitt namn; Hotell Fjällgården och därmed sina första 30st hotellrum. Byggnaden och rummen har sedan renoverats i flera omgångar men man har låtit bevara den gamla stilen. Den karaktäristiska utformningen av vindsskivorna, fjällpanelen och fasadens branta tak finns kvar än idag.

Detta kommer ni även att se på rummen där de flesta rum är lite mindre i storlek då de har välkomnat gäster i många år. Vi har rum i alla kategorier, inget rum är de andra likt, utan alla rummen är unika. Vilken rumskategori du har bokat kan du se på din bekräftelse och har du några speciella önskemål eller behov så kontakta gärna receptionen innan ankomst.


Hitta hit med bil.

Hotellet ligger bkstavligen uppe i backen men ändå nära med Bergbanan ner till byn. Enklast är att svänga höger från E14 när du kommer in mot Åre upp på Tottvägen. Fortsätt den tills den tar slut. Där finns vi.

Restaurangen

Vår restaurang är öppen för både lunch och middag.  Vintertid erbjuder vi halvpension som ni kan boka direkt i er bokning, då har ni middagen redan inkluderad. I vår storstuga, som finns i anslutning till restaurangen, kan ni sitta och samtala över en dricka och spela spel. I receptionen finns flera sällskapspel till utlåning.

Under vintern pågår vår populära after ski under eftermiddagarna och är ett självklart val för många gäster och besökare efter en dag i backen. Med liveband varje dag så är både stämningen och ljudnivån högre under just dessa timmar.


Liftarna

För information om Åres liftar så kan du besöka Skistars hemsida www.skistar.com/are. Varje morgon finns dagsaktuell information i receptionen om väder och vad som händer i byn. Vår receptionspersonal hjälper gärna till och tipsar om händelser och aktiviteter under din vistelse hos oss. Incheckning sker från kl.15:00 men det går alltid bra att höra med oss om ditt rum är färdigt tidigare.


Kontakta oss nattetid

Om du vill komma i kontakt med oss nattetid så finns en telefon i receptionen där du når oss eller så kan du ringa oss på telefon 0647-145 10.


Trådlöst Wifi

Vi har trådlöst WiFi på hela hotellet. Det är fritt för alla gäster och kräver inget lösenord eller användarnamn.


Hundar på Hotellet

På hotellet är hundar välkomna. Meddela oss därför innan om du tänkt ta med dig din hund eller om du är allergisk så att vi kan placera er i det rum som passar dig bäst. Hundar är tillåtna i lobbyn och Storstugan


Liftkort

Liftkort kan du beställa direkt hos Skistar >här< både vinter och sommartid. Om du beställer ditt liftkort mer än 12 dagar innan första giltighetsdag så får du liftkortet skickat hem till dig. Om det är mindre än 12 dagar till din första giltighetsdag så kommer du att få ett SMS med ett bokningsnummer som du visar upp i en SkiStarshop för att hämta ut ditt liftkort. Närmsta ställe att hämta ut eller köpa på plats ditt liftkort från Fjällgården är:

VM6:an
Vintertid tar du på dig skidorna vid hotellet och glider ut i pisten Stjärnbacken som tar dig till liftens dalstation där du kan köpa nytt eller hämta ut ditt liftkort.

SkiStarshop, Åre Torg
Ta bergbanan ned till Åre Torg och du finner SkiStarshop till vänster på torget alldeles intill Stadium. Här kan du också köpa nytt eller hämta ut ditt bokade liftkort.


Skifuthyrning

Vi har skiduthyrning i form av ett sammarbete med Hyrskidan. De finns på plats varje morgon med förbokad skidutrustning. För mer information eller bokning besök www.hyrskidan.se. Skidförvaring och vallabod finns i anslutning till hotellet. För tillträde krävs en kod som ges i samband med incheckningen. Sommartid använder vi vårt skidförråd till förvaring av cyklar. Intill skidförrådet finns också möjlighet att spola av din cykel.


Relax / Spa / Bastu

På hotellet har du som hotellgäst fri tillgång till vår relaxavdelning. Här kan du basta och koppla av varje dag. Sommartid erbjuder vi en utomhuspool som ni kan bada i och på vintern finns det tillgång till varma badtunnor.  Oavsett när på året du kommer så ingår den härliga utsikten över Åres dalgång när du badar hos oss. Skulle du glömma att packa med badkläder så finns det till försäljning i receptionen.


Spabehandlingar

Hos oss kan ni njuta av flera härliga SPA-behandlingar. Vi sammarbetar med Excellent Skin som finns på plats på hotellet under bestämda dagar.  Det går bra att förboka SPA-behandling redan innan ankomst, kika gärna på vår hemsida under fliken SPA eller hör av er till oss så bokar vi in er.


Utcheckning

Utcheckning sker på avresedagen kl.10:00. Vill du stanna kvar lite längre så har vi bagageförvaring på hotellet och det går också utmärkt att använda våra duschar och omklädningsrum på våning 2 även efter att du checkat ut från rummet om du exempelvis vill åka skidor även på avresedagen eller gå på byn innan hemresan.

 

Har du ytterligare funderingar eller önskemål, så tveka inte att kontakta oss.
Telefon: +46 (0)647-14500  /   E-post: info@fjallgarden.se

 Varmt välkommen till oss på Hotell Fjällgården och hoppas att du får en härlig vistelse hos oss!