Våra Ambassadörer

Fjällgården har samarbeten med duktiga utövare av vintersport. Vi gör det för att det känns bra att bidra men också så vi kan erbjuda något extra till våra gäster. Systrarna Bångman som tillhör den svenska eliten vad gäller längdåkning kommer vid några tillfällen att finnas till hands för att våra gäster ska kunna få lära sig lite tips av dom bästa.
Anton, som är en jäkel på puckelpist och en grym skidåkare, kommer ha fullt upp med sin träning och resor. Men när han är i Åre kommer det finnas möjlighet att ta en sväng med honom. Fråga i receptionen om han synts till. Kanske träffar ni honom i storstugan framför brasan.


Systrana Bångman

Systarna Evelina, Hedda och Tilde Bångman inleder ett samarbete med Fjällgården Åre för idrottsutveckling inom längd- och rullskidåkning. De tre systrarna tävlar för Offerdal och har sina rötter i Jämtlands län.

Evelina, 25 år, vann i fjol den rosa västen i ungdomsklassen i långloppscupen Visma Ski Classics och har de senaste åren varit med i svenska militärlandslaget. Hon har också gjort världscupsstart. I år är hon med i det finska långloppsteamet Ski Mähänpää och har siktet inställt på topplaceringar i Ski Classics och Vasaloppet.

Hedda, 21 år, har representerat Sverige i både löpning och skidor i ungdoms-OS, Junior VM, Finnkampen med mera. Hon har också varit med i Svenska skidlandslagets utvecklingslag. Hon har hittills skördat 23 SM-medaljer. Den här vintern är hon i USA och tävlar för Boulder i NCAA.

Tilde, 16 år, som är yngst började i höstas skidgymnasiet i Östersund. Tilde har under 2017 tagit 8 SM medaljer i skidor och löpning.


Anton Axellie

Anton Axellie är 22 år gammal ifrån Örebro och tävlar för sverige i puckelpist. Han gör sin andra säsong i landslaget och tävlar i världs -och europacuper. Förra året plockade han hem 3 medaljer i Europa och tog sig till en 6:e plats, totalplacering i europacupen. Eftersom att Anton har träningsbas här i Åre så passar  det perfekt för honom att bo ski in ski out på fjällgården. Och vi är glada att ha honom här.