Aktiviteter för icke skidåkare

Alla ser inte tjusningen med att susa nerför en brant backe i hög fart på två smala brädor. Eller så har man inte möjlighet att göra det och då kan det vara bra med alternativ. Åre är troligtvis den bästa skidorten att befinna sig på då eftersom det finns en uppsjö med entreprenörer i byn som skapar upplevelser utanför backen. Här listar vi våra favoriter!

En tur på byn

Ta Bergbanan utanför knuten och ni är nere på byn på bara några minuter. Den avgår var 20:e minut och är gratis för våra gäster. Ta en tur förbi Åres trevliga små butiker och shoppa loss på allt från en nya pjäxor till barnkläder, Åre affischer eller varför inte ett snyggt lokalproducerat armband?

Åre kafferosteri

En kort promenad från torget ligger Kabinbanehuset där Åre kafferosteri huserar. Ta en fika med världsmästar-baristorna Per och Eva. De kan berätta allt om vad som kännetecknar deras kaffe och du kan köpa med dig de goda bönorna hem.

Ta en fika och prova Åre glass

Promenera bort till Åre bageri och ta en fika! Förutom att de har fantastiska bullar och bröd erbjuder de nu också lokalproducerad glass med bär från fjället.

Afterski

Missa inte Åres bästa afterski! Som hotellgäst har du gräddfil och slipper köa. Varje dag från kl.15:00 Mer information om vår afterski här>>

Åre Chokladfabrik

Ta en taxi för några hundralappar till den välkända chokladfabriken ett par kilometer utanför byn, provsmaka deras utsökta choklad, kika in i produktionen och köp choklad till specialpris.

Bada i varma tunnor
Varje dag kl.11:00-19:00 kan du som hotellgäst sjunka ner i våra varma tunnor på baksidan av hotellet. Njut av den fantastiska utsikten och varva ner! Avsluta med en ångbastu.

Tännforsen

Sveriges största vattenfall bjuder på magiska vyer. Tar ca 30 min med bil (taxi har fasta priser). Vackra vandringsstigar runt fallet och möjligheter för fika och lunch i bergsstugan.

Åre Glashytta

Glashyttan är belägen i Duved och bjuder på en unik inblick i hur deras olika glasföremlål produceras. Se hur en vas tillverkas från början till slut.

Vi hjälper dig!

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!
Grupp- och Konferensansvarig
Karin Thorsell
Tel: 0647-145 03
E-mail: konferens@fjallgarden.se