Gruppaktiviteter

 

Aktivitet = Inspiration!

Det är inte bara konferensens innehåll eller det informella snacket i fikapausen som stärker relationer i en grupp, det är också aktiviteterna som gör avtryck. Alla behöver vi dessutom en bensträckare och få ny energi för att prestera bättre.

På hotell Fjällgården kan vi hjälpa dig med aktiviteter och upplevelser året om. Med vårt unika läge mitt i backen har vi många aktiviteter med start direkt utanför hotellet.

Vi samarbetar med professionella aktivitetsleverantörer och ger nedan våra bästa tips.

Läs mer om skidguidning >>

På hotellet - 20 min effektiva pauser

Qi gong - öka fokusen
Vill du hjälpa dina stressade medarbetare att varva ner för att öka koncentrationen på er konferens? Prova då ett qi gong pass på 20 minuter direkt i konferenslokalen. I qi gong kombineras långsamma och mjuka rörelser med andning och koncentration och hjälper dig att hitta tillbaka till själslig och mental balans.
Pris 1250 SEK per grupp (oavsett antal)

Ballongkurs - locka till skratt
Hund, kanin, spindel eller papegoja? En garanterad energihöjare som får varenda en av dina medarbetare att brista ut i skratt. Vår instruktör kommer till er konferenslokal och under 20 minuter lär hon er att knyta ballonger som aldrig förr. En stämningshöjande aktivitet som ger ork till ny fokus.
Pris 1250 SEK per grupp (oavsett antal)

På hotellet - 1-2h afterwork

Afterski på Hotell Fjällgården
Vår afterski är något ni inte får missa. Passa på att förboka ett afterskibord till er konferens. Med köföreträde och ett bokat bord har ni har möjlighet att göra en förbeställning av dryck, då är er förbeställning klar på bordet när ni kommer!  
Tidsåtgång: 2h
Pris: Första tillfället bjuder vi på vid bokning av konferens.
Från 520 SEK per bord vid andra tillfället.

Ölprovning

Ta chansen att prova igenom delar av Åre Bryggcompagni´s ölsortiment tillsammans med bryggmästare och grundare Anders Abrahamsson.

Anders tar med sig det bästa ur deras sortiment, berättar bryggeriets historia och guidar er genom kvällens provningsflight.


Tidsåtgång: Cirka 1h
Pris: 280 SEK per person.
Minimum 10 personer.

Ute på fjället - Ett axplock av alla aktiviteter!

Team Navigation - Åreguiderna
Team Navigation är en form av poängorientering för lag. Samarbetsförmåga, strategiskt tänkande och bra arbetsfördelning är viktiga ingredienser för att vinna. Gruppen delas upp i lag om ca 6-10 st deltagare. Varje lag utser en lagkapten. Lagkaptenen får info från arrangör som den ser ska sprida till gruppen. Hela laget håller ihop under hela aktiviteten. Varje lag får en karta med X antal kontroller/stationer.  Varje kontroll/station ger olika mycket poäng beroende på läge och svårighet att lösa. Lagen ska nu strategiskt välja vilka kontroller/stationer och i vilken ordning man tar dem. Vid en förutbestämd tidpunkt skall laget återsamlas vid mål och återlämna stämpelkortet. Minuspoäng för varje minut man är sen. Det lag med flest poäng vinner!
Kan köras på Åreskutan, i byn eller inne på hotellet eller i kombination.
Tidsåtgång 2-4h, pris beroende på gruppens storlek.

Fjällgårdens Byggare Bob - Åreguiderna
Aktiviteten går ut på att bygga en kälke som man sedan ska tävla mot de andra lagen med. Deltagarna blir uppdelade i 10st lag och tilldelad en station med utrustning just utanför hotellet. Nu har man 45min på sig att tillsammans bygga en så bra och hållbar kälke som möjligt. När 45 min har passerat är det dags för race. Minst 2 personer ska åka på kälken över mållinjen. Snabbaste lag vinner! Aktiviteten är lättsam, rolig och prisvärd.
Tidsåtgång 2h, pris beroende på gruppens storlek.

Skotertur - Åreguiderna
Våra skoteräventyr är en av fjällens mest minnesvärda upplevelser. Följ med vår guide längs slingrande skoterleder mellan fjällbjörkar och granar, ut till Åres magiska fjällvärld. När tillfälle ges släpper vi loss på orörda leder och upplever skotrarnas fina köregenskaper. Våra turer startar vid foten av berget där vi kan köra direkt ut på fjället. Kan kombineras med lunch, isfiske och middag.
Prisexempel 2h tur delad skoter, 650 kronor per person

Utelunch - Explore Åre
Vad kan passa bättre än att efter en hård dag med skidåkning, konferens eller aktiviteter avnjuta en härlig lunch ute i et fria? Lunchen serveras direkt från Murrikan där maten värms över öppen eld. Flera olika rätter kan ordnar, där vi varmt rekommenderar den populära rensouvasen eller viltwrap med smak av Jämtland. Ta gärna en kopp gott kokkaffe efter maten.
Aktiviteten tar ca 0,5-1 h och kan genomföras på flera platser.
Pris: 268 SEK per person

Skotersafari med fika - Camp Åre
Ta Bergbanan ner till Åre torg och gå sen rakt ner till Åre strand så finner ni Camp Åres camp med nya skotrar. Byt om till en varm skoteroverall, rejäla skoterkängor, hjälm och handskar och bege er sedan ut i vildmarken på skotrarna. Turen går genom storslagen natur med magnifik utsikt. Stanna för fika och njut av tystnaden mitt ute på fjället. Kan kombineras med utelunch, isfiske, hjärt- och lungräddning, fisketur och middag.
Prisexempel: 3 h tur på delad skoter, 782 SEK per person

Snöskulptering - Explore Åre
Gruppen delas in i mindre grupper om 10 personer och ställs inför varsitt fyrkantigt snöblock. Till sin hjälp har de en verktygslåda med sågar, knivar, skedar och lite annat smått och gott för att forma snöblocket. Kanske har skidresan ett tema som de ska spinna vidare på i denna utmaning?
Aktiviteten tar ca 1,5-2 h och genomförs nere på Åre sjön.
Pris: beroende på gruppens storlek.

Zipline - Camp Åre
Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, höjdrädd eller jagar adrenalin, Zipline är en aktivitet som passar alla. Välj mellan den tuffare Black banan eller Green som kan vara ett bra val om det är första gången du åker. På båda baner svischar du fram högt över Åres vackra natur.
Pris: 487 SEK eller 571 SEK beroende på svårighetsgrad

Crazy Wintergames - Explore Åre
Plocka fram barnasinnet och krydda med några tävlingsmoment så har du Åre Crazy Wintergames tokiga grenar. Ni väljer själva var betoningen ska ligga på skalan mellan nöje och tävling. Exempel på grenar är alpin bowling, alpin curling, miniskidskytte, pulka race, snowracer race, snöbollskrig, snowsurfing, snögolf, lavinsök stjärtlapp/snöskomix. Tävlingen kan antingen vara individuell eller i lag.
Aktiviteten tar ca 1,5-2 h och genomförs strax nedanför Fjällgården.
Pris: beroende på gruppens storlek.

Snöskovandring - Camp Åre
Snöra på er snöskorna utanför dörren och bege er ut i naturen på en tvåtimmarstur, på jakt efter spår efter vilda djur och fåglar. Stanna upp för att fika över öppen eld.
Pris: 520 SEK per person

Hundspann - Camp Åre
Hör medarnas väsande mot snön och trampet av tio hundar mot skaret. Njut av en tvåtimmarstur.
Pris: 1045 SEK per person

 

 
 

Samarbetspartners

Camp Åre
0647-525 25
www.campare.se

Explore Åre
0647-508 85
www.exploreare.se

Åreguiderna
0647- 50 700
www.areguiderna.se

Boka gruppaktiviteter

Kontakta oss för bokning:

Grupp- och Konferensansvarig
Karin Thorsell
Tel: 0647-145 00
E-mail: konferens@fjallgarden.se

Samtliga priser är exklusive moms.